Recent Posts
Featured Posts

Tekst IN UIT zomer 2017

Kunstige avondwandeling door Oostende op 21 en 22 juli (Tekst Tim Heddebauw) See@Sea Op 21 en 22 juli 2017 telkens van 18.00 tot 22.00 uur vindt een nieuwe editie plaats van ‘See@Sea’, een kunstroute langsheen diverse kunstgalerijen in de Stad aan Zee. UiT in Oostende sprak met initiatiefneemster én kunstenares Joke Neyrinck. Aan de Galerie avondwandeling nemen liefst 11 galerijen deel. Wat mogen we zoal verwachten? De wandeling gaat van start in de belle-époquewijk. In kunststudio Jook wervelen figuren rond vol surreële humor. Een kamer vol pasteltekeningen & een kamer met digitale mixed media canvasdoeken en werken op aluminium.

Ron Van de Vyver zet de deuren van zijn studio PB26 open en toont onder een selectie uit de reeksen ‘Vierkant’ geschilderd rond de eeuwwisseling. Schilder Marc Galle van ‘t Grijze Huis tast met olie en acryl de unbearable lightness van het menselijk bestaan af. Bij hem te gast zijn Matthias De Wolf, Olya Tsoraeva en Paco Aguilar.

In kunsthuis Tussenin is er keramiek van Mie Ghesquiere, schilderkunst van J.P. Zinjé en fotografie van Erien Withouck en Silvie De Burie.

Square42 staat voor belevenis en sfeer met Jacky Tavernier Majella Martelé, Katrien Vanderbeke, Christian Decker en Hilde Goossens. ZigZag art-bar is een nieuwe kunstgalerie waar je niet alleen kan eten en drinken maar ook genieten van authentieke kunst. De lijntekeningen van Tine Dosselaere in Tine’s Art Gallery creëren fictieve dromerige figuren in een mysterieuze omgeving. In studio 221 passeert Willy Van Eeckhout zijn Oostendse periode van 1990-1992. In kunsthuis Artine vind je glassculpturen van Pascal Lemoine en schilderijen van kunstenaar Gaby Marcus.

Tijdens de zomer in House Gallery passeert een aantal binnen- en buitenlandse kunstenaars de revue met onder meer Marcel Hocq, Franz Borghese, A. Dapieve en O. Sparaventi. In Galerie Papillon ten slotte loopt een kleurrijke expo van Luc Martinssen.

Je bent zelf ook kunstenares. Welke soort kunst breng je?

Joke: grote kleurrijke digitale surrealistische taferelen alsook pentekeningen, houtskooltekeningen en pastels. De kleine, fantastische en pittoreske wezentjes, die doen denken aan kleine diepzeemonsters of bizarre lichaamsdelen, zijn allemaal fictieve figuren. Ik teken alles uit het hoofd, er is ook een verwantschap met Bosch in mijn beeldvorming...

Welke kunstenaars/galerijen weet je zelf te smaken in Oostende (of daarbuiten)? En waarom?

Galerie Sabine Van Paemel in Leke -op een kwartiertje rijden van Oostende- is een zeer mooie grote galerie met gevarieerd werk. Deze zomer is er hoogstaand werk te zien van Servische kuntschilders ten voordele van Kom op tegen Kanker. Momenteel ben ik een nogal gepassioneerd door Mr. Doodle, een Brits illustrator/tekenaar die zoals Keith Haring volop automatisch tekent, zoals ikzelf. Ik probeer ook zelf meer te tekenen in de publieke ruimte.

Oostende heeft een rijke kunstscene. Wat ontbreekt het de stad nog?

Misschien nog meer gemeenschapsplaatsen waar al dan niet samen kan gecreëerd worden of plaatsen waar ateliers ter beschikking gesteld worden... Gezien ikzelf de evolutie naar graffiti aan het maken ben, zou het interessant zijn om meer openbare plaatsen beschikbaar te stellen om tekeningen te maken. Maar toch, als ik vergelijk met Roeselare, waarvan ik afkomstig ben, kan ik wel zeggen dat we goed bedeeld zijn met initiatieven als ‘de nacht van de musea’ en de zomernocturnes!

www.galeriesoostende.be

Tekst: Tim Heddebauw


Follow Us
Er zijn nog geen tags.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 by galeriesoostende. Proudly created with Wix.com

  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
  • Instagram B&W
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now